Weet je het nog JAREN 80 ?

Wat gebeurde er in de jaren 80 en 90

De muziek luisterde heerlijk weg en je kon makkelijk meezingen.
Het was lekker herkenbaar.  

De hippe jaren 80 en 90 lijken eigenlijk nog helemaal niet ver weg. Denk bijvoorbeeld aan de films  "the empire strikes back " en "back to the future" dan zijn ze gisteren uitgebracht toch? Of het eindeloze gepuzzel met de Rubik's Cube. Hij is er nog steeds. En wauw die clip van Michael Jackson's Thriller. Het eerste Harry Potter boek komt uit. We krijgen internet met de Google zoekmachine. En mobieltjes veroveren de wereld. 

De jaren 80 zijn gemakkelijk te herkennen. Hier komt jouw favoriete trend vandaan! Dit geweldige decennium kenmerkte zich door snelle muziek, sportieve auto’s, tv in elk huis en nieuwe materialen die de wereld hebben veranderd. De jaren 80 waren het tegenovergestelde van saai in alles wat ze deden. Van de deuntjes op de radio tot het haar op de hoofden van mensen, alles was een beetje… luider. Het zou onmogelijk zijn om een uitputtende lijst te maken van alle geweldige dingen die uit de jaren 80 kwamen, omdat er gewoon te veel zijn. Voor zowel mannen als vrouwen zorgde vooral de mode uit de jaren 80 voor een aantal iconische looks die we niet snel zullen vergeten. Hoewel we ze niet allemaal kunnen noemen, is hier een lijstje met trends uit de jaren 80.

1. Groot haar
Permanenten, permanenten en nog eens permanenten je had met de Eendracht kunnen varen in de golven van sommige mensen. Of het nu een grote pony, grote krullen of grote veren was, het haar uit de jaren 80 was gewoon groot.

2. Spandex
Lycra heeft de wereld veranderd en de jaren 80 zorgden ervoor dat je dat wist. Iedereen droeg spandex. Mannen, vrouwen, jongens, meisjes, het maakte niet uit. Spandex was het materiaal van de toekomst en iedereen was mee met de trend.

3. Gescheurde knieën
Wanneer mensen geen strakke leggings droegen, droegen ze een spijkerbroek. Maar de spijkerbroeken hadden allemaal betere dagen gekend. Of je ze nu zo kocht of ze zelf uitknipte, bij elke spijkerbroek waren de knieën eruit gescheurd. Oma had er een hekel aan.

4. Kanten shirts
Weet je wat elk overhemd nodig heeft? MEER OVERHEMD. Dat zeiden ze tenminste in de jaren 80, aangezien elk overhemd franje op franje op franje had. Leuk overhemd met knoopjes? Gooi er wat franjes op. T-shirt? Laten we een paar franjes proberen. Jurk voor het slapengaan? Oh ja, dat heeft zeker wat franje nodig. 

5. Beenwarmers
Wie is het ooit  geweest die heeft gezegd: “Weet je wat? De rest van mijn lichaam is in orde, maar mijn kuiten bevriezen gewoon!” Waarschijnlijk niemand, maar dat weerhield de jaren 80 er niet van om beenwarmers te maken – broeken alleen voor je kuiten.

6. Jeans met hoge taille
Of mensen nu gewoon niet van navel houden of een manier moesten bedenken om hun broek omhoog te houden zonder riemen, jeans met hoge taille waren in. Maar de schoonheden met hoge taille maakten wel een statement. We weten niet zeker wat voor soort verklaring, maar ze hebben er een gemaakt.

7. Neonkleuren
Je kan niet groot en gedurfd gaan als je alleen gedempte kleuren gaat gebruiken. Het slaat nergens op. Daarom waren neonkleuren overal in de jaren 80. Bovendien knalden de neons echt op de ijsbaan tijdens de blacklight-skate.

8. Een matje
Zakelijk vooraan, feest achterin, schat. De jaren 80 waren de enige tijd waarin een matje cool was. Misschien waren ze nooit cool, maar de jaren 80 waren absoluut een tijd van matjes.

meer weten over jaren 80 ?

Party Party !

cassette poster jaren 80
jaren 80 en 90 patroontje 1
jaren 80 en 90 patroontje 4
jaren 80 en 90 patroontje 6
jaren 80 en 90

Party Party !

Wereldstad jaren 80 & 90
jaren 80 en 90 patroontje 2
jaren 80 en 90 patroontje 7

Weet u het nog jaren 90 ?

Kinderen spelen lekker buiten in plaats van binnen te worden gehouden ondergedompeld in technologie.

Mensen weten wie hun buren zijn en zeggen zelfs ’s ochtends gedag tegen hen en als ze ’s avonds laat hun hond uitlaten.

Blokfeesten waren echt iets, klassefeesten voor je verjaardag. Het zijn de beste dagen. Iedereen kijkt uit naar de leuke dagen van de zomer, zodat we onze Skip-Its kunnen pakken.

De jaren 90 zijn het allereerste begin van de technologische wereld. 

Maar met zo weinig technologie zijn we vrij.

Mensen kunnen nog persoonlijk met elkaar communiceren, of elkaar in ieder geval meer bellen op hun huistelefoons … totdat mama vanuit de keuken roept en ons zegt dat we naar bed moeten gaan.

We hebben elkaar niet ge-sms’t om bij te praten, en we hadden niet het drama van het verkeerd begrijpen van een Facebook-bericht of sms-bericht omdat het toon en emotie mist.

We hebben er niet over nagedacht welk filter er het beste uit zou zien op de zonsondergang die je met je vrienden bekijkt, omdat we ons geen zorgen maakten over het plaatsen van foto’s.

We zijn in staat om van het moment te genieten, in het moment te leven en ons geen zorgen te maken over het delen ervan.

We controleren niet constant iedereen, maar in plaats daarvan kijken we of we onze Tamagotchi’s in leven kunnen houden.

We trekken gescheurde jeans met hoge taille aan met gevechtslaarzen, oversized geruite overhemden met een crop-top en een choker en we zijn klaar om uit te gaan.

Het beste aan die statement pieces uit de jaren 90 is dat ze niet alleen heel schattig zijn, maar ook heel comfortabel.

meer weten over jaren 90 ?

scroll knop